Workshops Koren 

 

Wat is er leuker dan samen zingen! Hierbij moet je echt naar de ander luisteren en kun je tegelijkertijd je eigen stem laten gelden. Het levert veel plezier op als je als koor met al die verschillende stemmen één mooie klank kunt creëren. Om dit te bereiken zijn een flinke dosis enthousiasme en tips voor een goed stemgebruik onmisbaar.

Door een workshop stemvorming kan elk koor, hoe groot of klein ook, snel tot een mooi resultaat komen. In de workshops werken we allereerst aan techniek, d.m.v. houding, ademhalingsoefeningen, goed luisteren naar elkaar, stemoefeningen, dynamiek en expressie.
Daarnaast is er veel aandacht voor voordracht. Om allemaal met dezelfde intentie te zingen moeten we ons afvragen: Waar gaat dit lied over? Op die manier kunnen we als koor eenzelfde plaatje schetsen zodat het muzikaal verhaal gaat leven.

 

Doelgroep

Koren die stemtechniek, houding en expressie willen ontwikkelen.

 

Wat van mij te verwachten

Vakkundigheid, praktische tips voor de verbetering van de koorklank(Houding, klinkervorming,makkelijker hoog zingen, resonans)

enthousiasme, inspiratie en vooral de beleving van plezier in het samen zingen, die vergroot wordt door luisteren naar elkaar.


Vorm

Losmaak oefeningen

Houding

Adem oefeningen

Stemoefeningen

Eenvoudig vierstemmig stuk of canon. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan luisteren, voordracht en expressie.


 

  

Kosten

80,- per uur voor een koor dat uit minder dan 20 leden bestaat.

Voor grotere koren wordt er in overleg een meerprijs gerekend.

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW