Teambuilding workshops bedrijven

 

Ontmoet elkaar in ritme, melodie, harmonie en dynamiek

Het ontdekken en inzetten van uw kwaliteiten is noodzaak om een goede werknemer/collega  te zijn! Ontdek hier de mogelijkheden van uw stem en ervaar de muzikale communicatie. Het muziekstuk is het bedrijf. De verschillende stemmen zijn de departementen afdeling alt, tenor, sopraan en bas. De dirigent is de sturende kracht,  vooral de grote inspirator tot ware communicatie.

 Elke partij zingt zijn eigen melodie ten gunste van het muziekstuk. Het gezamenlijke doel is de visie van het koorwerk zo volledig mogelijk te vertolken,  zodat het muzikaal verhaal gaat leven. Dit door te weten waarom u wat, waar, hoe zingt en door het creëren van een mooie koorklank.  Het toverwoord hiervoor is “luisteren”! Alten kleuren naar sopranen, bassen geven basis, tenoren mengen zodat het geheel de kleur van bovengenoemde visie laat weerklinken.

U moet weten waar u staat en wat u kunt, laat uw stem gelden in samenklank met de anderen. Ontmoet elkaar in melodie , ritme , harmonie en dynamiek zodat het muzikaal bedrijf leven krijgt.

 

 

Doelgroep: Bedrijven of organisaties die op een creatieve manier hun teamgeest willen stimuleren door met elkaar de kracht van het samen zingen te ontdekken.

 

Wat van mij te verwachten:

Motivatie, professionaliteit, inspiratie. Plezier laten ervaren in samenzang door te luisteren naar elkaar en zichzelf.

 

Vorm:

 

Ritme is een specifieke beweging in de tijd door middel van accenten, die een zekere regelmaat vertoont. Ontdek hoe u samen in de maat kunt blijven en daarbinnen uw individuele ritmisch motief creëert.

 

Melodie is een opeenvolging van tonen, die in combinatie met het ritme een bepaalde muzikale gestalte vormt. Een melodie is een soort muzikale gedachte met een specifiek karakter, een duidelijk begin en eind.  In klassieke muziek wordt een melodie ook wel een thema genoemd. Melodie staat voor inhoud! Ervaar dat in elk thema een melodie schuilt die bekrachtigd wordt door ritmische ondersteuning.

 

Harmonie

Er is sprake van harmonie wanneer er meerdere verschillende tonen tegelijk klinken. Binnen de harmonieleer, horen bepaalde tonen bij elkaar. Ze vormen een harmonie.  De samenhang van de verschillende harmonieën binnen een compositie zijn sfeerbepalend voor het stuk

Geef klank aan uw onderlinge “samenhang”, ervaar de  saamhorigheid, de balans van samenklank.

 

Dynamiek is de leer der sterkteverhoudingen. De toonsterkte binnen een melodie kan veranderen, waarbij toenemende sterkte een toenemende spanning veroorzaakt, terwijl afnemende toonsterkte aflopende spanning geeft. Dynamiek staat voor flexibiliteit en slagvaardigheid. Ontdek de dynamische spankracht van uw team.

 

 

Door regelmaat, inhoud, saamhorigheid en  slagvaardigheid in een muzikale vorm te gieten, ervaart u op ludieke wijze het gevoel van uw teamgeest.

 

Kosten: €500,00 per workshop van 2,5 uur. Afhankelijk van de groepsgrootte en duur van de workshop kan er een meerprijs worden gerekend.  Dit is inclusief voorbereidingstijd.  Reiskosten worden apart in rekening gebracht.

 

Ik werk ook samen met train je team. Zij zijn gespecialiseerd in teamtrainingen.